ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπάρες σοκολάτας με βρόμη και γλυκό του κουταλιού, βρόμη, κουβερτούραΜπάρες σοκολάτας με βρώμη και γλυκό του κουταλιού
20' προετοιμασία
10' ψήσιμο
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 30'

Υλικά

Κομμάτια: 40-50

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μπισκότα βρώμης, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τις ζάχαρες σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα με την ταχύτητα στο χαμηλό.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  9. Στρώνουμε αντικολλητικο χαρτί σε δύο-τρία ταψιά.
  10. Πλάθουμε από το μείγμα μπαλάκια περίπου 25 γρ. και τα τοποθετούμε στα ταψιά σε απόσταση 4 εκ. μεταξύ τους.
  11. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι οι άκρες τους να γίνουν χρυσαφένιες.
  12. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω στο ταψί για 5 λεπτά και έπειτα τα μεταφέρουμε σε σχάρα, όπου τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Μυστικά

Μετρήστε όλα τα υλικά με την ίδια κούπα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών