20'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 30'
Υλικά
Κομμάτια: 40-50Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα μπισκότα βρώμης, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τις ζάχαρες σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα με την ταχύτητα στο χαμηλό.
- Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
- Στρώνουμε αντικολλητικο χαρτί σε δύο-τρία ταψιά.
- Πλάθουμε από το μείγμα μπαλάκια περίπου 25 γρ. και τα τοποθετούμε στα ταψιά σε απόσταση 4 εκ. μεταξύ τους.
- Τα ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι οι άκρες τους να γίνουν χρυσαφένιες.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω στο ταψί για 5 λεπτά και έπειτα τα μεταφέρουμε σε σχάρα, όπου τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Μυστικά
Μετρήστε όλα τα υλικά με την ίδια κούπα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.