ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστίσιμα ρολάκια κανέλαςΝηστίσιμα ρολάκια κανέλας

Μπράουνις με ταχίνι

20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Κομμάτια: 9

Για την επικάλυψη

Για τη διακόσμηση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπράουνις με ταχίνι και μέλι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον αλεσμένο λιναρόσπορο με το ζεστό νερό και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το μέλι και το μείγμα του λιναρόσπορου. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι 20 x 20 εκ. και απλώνουμε το μείγμα.

Επικάλυψη

  1. Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι και το φυτικό γάλα και, παίρνοντάς το με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το μπράουνι σχηματίζοντας γραμμές στην επιφάνειά του.
  2. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τα κομμάτια σοκολάτας και το σουσάμι και αφήνουμε να κρυώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές με Φυτικά γάλατα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών