ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜύδια με λευκό κρασί και κρέμα γάλακτοςΜύδια με λευκό κρασί και κρέμα γάλακτος
40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για τη σούπα με μύδια, πράσα και κρόκο Κοζάνης ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το κρασί και τα μύδια, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και αχνίζουμε για 5 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ελέγχουμε τα μύδια, πετώντας όσα δεν άνοιξαν. Βγάζουμε τα υπόλοιπα με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και μόλις κρυώσουν λίγο, τα ανοίγουμε και κρατάμε στην άκρη την ψίχα τους (πετάμε τα κελύφη).
  3. Αδειάζουμε το υγρό της κατσαρόλας σε ένα μπολ και το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη.
  4. Στην ίδια κασταρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πράσα, το σέλερι και τη μαραθόριζα για 5-6 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν λίγο.
  5. Προσθέτουμε τις πατάτες και τον κρόκο, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και σβήνουμε με τον ζωμό από τα μύδια που αφήσαμε κατά μέρος.
  6. Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο, τη δάφνη και το νερό (ή τον ζωμό ψαριού), αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στον πολυκόφτη.
  9. Μοιράζουμε τη βελουτέ σούπα σε πιάτα, προσθέτουμε την ψίχα των μυδιών και σερβίρουμε, συνοδεύοντας με ζεστό ψωμί – ιδανικά σκορδόψωμο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 204.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών