30'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την συνταγή νεφρά Τουρμπιγκό, σε ένα µπολ ανακατεύουµε το αλεύρι και το σέρι για να φτιάξουµε έναν χυλό.
- Προσθέτουµε τον πελτέ ντοµάτας και 250 ml νερό. Ανακατεύουµε µέχρι ο χυλός να γίνει λείος.
- Σε ένα µεγάλο τηγάνι ή σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε τα νεφρά µε τα λουκάνικα για περίπου 2-3 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Τα βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουµε σε ένα σκεύος στην άκρη.
- Στο ίδιο βούτυρο σοτάρουµε τα κρεµµύδια και τα µανιτάρια σε δυνατή φωτιά, για περίπου 3-4 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουµε τον χυλό στα µανιτάρια µε τα κρεµµύδια, αλατοπιπερώνουµε και µαγειρεύουµε για περίπου 1-2 λεπτά, µέχρι τα υγρά να αρχίσουν να κοχλάζουν.
- Ρίχνουµε τα νεφρά µε τα λουκάνικα και ανακατεύουµε απαλά.
- Χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και αφήνουµε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, για 25 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν.
- Σκορπίζουµε τον µαϊντανό και σερβίρουµε τα νεφρά Τουρμπιγκό µε ζεστό χωριάτικο ψωµί και πράσινη σαλάτα.