20' παρασκευή
Σύνολο: 20'

Υλικά

Βάρος: για 1/2 κιλό

Διαδικασία

  1. Για την νηστίσιμη μερέντα ρίχνουμε τα φουντούκια στο μούλτι και τα αλέθουμε να γίνουν σχεδόν σαν πούδρα.
  2. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μεσαίας έντασης φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβόλοι, που μπορεί να δημιουργηθούν και για να μην πιάσει το μείγμα στον πάτο.
  4. Μόλις πάρει βράση το μείγμα και δέσει λίγο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε αποστειρωμένα βαζάκια.
  6. Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο, όπου διατηρείται για πολύ καιρό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 6.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών