20' παρασκευή
Σύνολο: 20'
Υλικά
Βάρος: για 1/2 κιλόΔιαδικασία
- Για την νηστίσιμη μερέντα ρίχνουμε τα φουντούκια στο μούλτι και τα αλέθουμε να γίνουν σχεδόν σαν πούδρα.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μεσαίας έντασης φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβόλοι, που μπορεί να δημιουργηθούν και για να μην πιάσει το μείγμα στον πάτο.
- Μόλις πάρει βράση το μείγμα και δέσει λίγο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε αποστειρωμένα βαζάκια.
- Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο, όπου διατηρείται για πολύ καιρό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 6.