ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασόλια με ολίγον πορτοκάλιΦασολάδα με λίγο πορτοκάλι
40' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε οσπριάδα με σάλτσα γιαουρτιού, αρχικά ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα ρεβύθια και τα φασόλια και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 2-3 εκ.
  2. Στη συνέχεια, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τις φακές και νερό τόσο ώστε να τις υπερκαλύπτει κατά 2 - 3 εκ.
  4. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος.
  5. Ρίχνουμε και τα ρεβύθια με τα φασόλια, τα λαχανικά, τον άνηθο, το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  6. Αναμειγνύουμε τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε τα όσπρια, σκορπίζουμε το μυρωδικό που επιθυμούμε και σερβίρουμε την οσπριάδα με σάλτσα γιαουρτιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών