ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσιτσανόπιτα, η «γυμνή» τυρόπιτα της Βόρειας Εύβοιας (χωρίς φύλλα)Τσιτσανόπιτα, η «γυμνή» τυρόπιτα της Βόρειας Εύβοιας (χωρίς φύλλα)
15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τυρόπιτα χωρίς φύλλο, ξεκινάμε θρυμματίζοντας τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  3. Βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο.
  4. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  6. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  7. Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί.

Μυστικά

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό κ.λπ.)
  • Για να κάνει κρούστα η πίτα, κρατάμε λίγο τριμμένο τυρί και πασπαλίζουμε την πίτα πριν τη βάλουμε στον φούρνο.
  • Μπορούμε να την κάνουμε και χωρίς μίξερ. Απλώς ανακατεύουμε προσεκτικά το μείγμα για να μην κάνει σβόλους το αλεύρι.
  • Καλύτερα να μην επιλέξουμε μόνο πολύ αλμυρά τυριά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 12.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών