10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πεπόνι και ροδάκινα με προσούτο και γραβιέρα, σε μια πιατέλα απλώνουμε τις 4 φέτες πεπόνι κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  2. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες.
  3. Σκορπίζουμε 80 γρ. προσούτο σε λεπτές φέτες και 80 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια ή σε φλούδες.
  4. Περιχύνουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 1 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό και σερβίρουμε.

Μυστικά

  • Αν θέλουμε, συνοδεύουμε το γεύμα μας με μέλι και καρύδια που βάζουμε σε ένα μικρό μπολ (ό,τι πρέπει για ένα πλούσιο πρωινό) ή πολύσπορο ψωμί και αλατσοελιές.

Με τόσα αρώματα, φρεσκάδα αλλά και αντιθέσεις στο πιάτο, στα ποτήρια δεν μπορεί παρά να έχουμε αφρούς και φυσαλίδες! Αφρώδη κρασιά, λοιπόν, τραγανά και αρωματικά ξηρά, αλλά και ημίξηρα, θα κάνουν τα φρουτογεύματα πραγματική γιορτή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Πεπόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών