ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠράσινη σαλάτα με καπνιστή πέστροφα και δυόσμοΠράσινη σαλάτα με καπνιστή πέστροφα και δυόσμοΆφθονο το βούτυρο αλλά και οι πέστροφες στα ορεινά ποτάμια και στα ρυάκια των Ποντικών Άλπεων. Όσο για τα αμύγδαλα και γενικά τους ξηρούς καρπούς, συνηθίζονται στα ποντιακά πιάτα.

10' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την συνταγή πέστροφες με αμύγδαλα ξεκινάμε και πλένουμε τις πέστροφες, τις σκουπίζουμε καλά, τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις αλευρώνουμε.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Βάζουμε στο τηγάνι τις πέστροφες και τις τηγανίζουμε για 15-17 λεπτά, γυρίζοντάς τες τακτικά για να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  4. Με τρυπητή κουτάλα παίρνουμε το φιλέ αμυγδάλου από το τηγάνι και το σκορπίζουμε στα ψάρια.
  5. Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και σερβίρουμε τις πέστροφες με αμύγδαλα.

Μια Σαντορίνη δεξαμενής.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 174.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Πέστροφα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών