Άφθονο το βούτυρο αλλά και οι πέστροφες στα ορεινά ποτάμια και στα ρυάκια των Ποντικών Άλπεων. Όσο για τα αμύγδαλα και γενικά τους ξηρούς καρπούς, συνηθίζονται στα ποντιακά πιάτα. Από το βιβλίο του Θωμά Σαββίδη Ποντιακή διατροφή, Εκδόσεις Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη 2020.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τις πέστροφες, τις σκουπίζουμε καλά, τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις αλευρώνουμε.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Βάζουμε στο τηγάνι τις πέστροφες και τις τηγανίζουμε για 15-17 λεπτά, γυρίζοντάς τες τακτικά για να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  4. Με τρυπητή κουτάλα παίρνουμε το φιλέ αμυγδάλου από το τηγάνι και το σκορπίζουμε στα ψάρια.
  5. Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών