10' μαγείρεμα
Σύνολο: 10'
Υλικά
Τεμάχια: 6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για τα πικάντικα κυπριακά πιτάκια με μαριναρισμένα τυράκια ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Ανακατεύουμε τη χαρίσα (καυτερή σάλτσα πιπεριάς) ή το ταμπάσκο, τον πολτό σκόρδου και το λάδι και αλείφουμε τα κυπριακά πιτάκια.
- Τα ψήνουμε για 8 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
- Τα πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι και τον κόλιανδρο ή μαϊντανό.
- Σερβίρουμε με τα μαριναρισμένα κατσικίσια τυράκια ή τα κυβάκια φέτας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 116.