2 ώρες και 15' προετοιμασία
16' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 31 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

Μπριζόλες

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τις μπριζόλες σε βαθύ σκεύος και μαρινάρουμε για 2 ώρες.

Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν καλά εσωτερικά.

Η δοκιμή μας

  1. Ψήσαμε το κρέας στα κάρβουνα, σε δυνατή θράκα και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 7 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να έχουμε καλοψημένες αλλά ζουμερές μπριζόλες. Συνοδεύουμε με ψημένα καλαμπόκια, πασπαλισμένα με χοντρό αλάτι ή ένα αφράτο ρύζι με λαχανικά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών