ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες σε μείγμα από κρασί, τζίντζερ και δεντρολίβανοΧοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες σε μείγμα από κρασί, τζίντζερ και δεντρολίβανο
15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

Μπριζόλες

  1. Για να φτιάξουμε τις πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με τεκίλα, ξεκινάμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά της μαρινάδας και τις μπριζόλες σε βαθύ σκεύος και μαρινάρουμε για 2 ώρες.

Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  2. Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν καλά εσωτερικά.

Η δοκιμή μας

  1. Ψήσαμε το κρέας στα κάρβουνα, σε δυνατή θράκα και σε καλά λαδωμένη σχάρα.
  2. Χρειάστηκαν 7 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να έχουμε καλοψημένες αλλά ζουμερές μπριζόλες.
  3. Συνοδεύουμε με ψημένα καλαμπόκια, πασπαλισμένα με χοντρό αλάτι ή ένα αφράτο ρύζι με λαχανικά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Κόλιανδρος

Άρθρα και Συνταγές με Τεκίλα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών