15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για το ρύζι
Διαδικασία
- Για το πιλάφι με πιπεριές, κολοκυθάκια και αμύγδαλα ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά.
- Μόλις μαραθούν λίγο τα λαχανικά προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι, ώστε να καλυφθούν οι κόκκοι του ρυζιού από το λάδι.
- Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό (κατά προτίμηση ζεστό), αλατοπιπερώνουμε και μόλις το υγρό κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε και το κολοκύθι και αφήνουμε το φαγητό για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι και να σωθούν τα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα κουζίνας και μετά με το καπάκι της και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον άνηθο και τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.