ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιλάφι με κολοκυθάκια και δυόσμοΠιλάφι με κολοκυθάκια και δυόσμο
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το ρύζι

Διαδικασία

  1. Για το πιλάφι με πιπεριές, κολοκυθάκια και αμύγδαλα ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά.
  2. Μόλις μαραθούν λίγο τα λαχανικά προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι, ώστε να καλυφθούν οι κόκκοι του ρυζιού από το λάδι.
  3. Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό (κατά προτίμηση ζεστό), αλατοπιπερώνουμε και μόλις το υγρό κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  4. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε και το κολοκύθι και αφήνουμε το φαγητό για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι και να σωθούν τα υγρά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα κουζίνας και μετά με το καπάκι της και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τον άνηθο και τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών