40' προετοιμασία
Σύνολο: 40'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για το πιλάφι με ξερά βερίκοκα και ροδάκινα ξεκινάμε με τη σάλτσα και βάζουμε τα κομμάτια των φρούτων και τις σταφίδες σε ένα λεκανάκι με ζεστό νερό να τα καλύπτει άνετα και τα αφήνουμε να περιμένουν.
  2. Σε τηγάνι με χοντρό πάτο βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει μαλακό και διαφανές, αλλά να μη μαυρίσει.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσουν χωρίς καπάκι για 2 – 3 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φρούτα μαζί με το νερό τους και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
  5. Στο μεταξύ, τρίβουμε στο μούλτι τα μύγδαλα να γίνουν σαν πούδρα.
  6. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, χωρίς περιττά υγρά βάζουν τα τριμμένα αμύγδαλα και αλατίζουμε.
  7. Δοκιμάζουμε το αλάτι για να μην είναι άνοστη σάλτσα.
  8. Την αποσύρουμε, πετάμε της κανέλας και περιχύνουμε το ρύζι με τη σάλτσα.
  9. Από πάνω σκορπίζουμε τα κουκουνάρια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 22.

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών