![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
40'
προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα πεπονιού
Για τα φυστίκια
Διαδικασία
Φυστίκια
- Για να φτιάξουμε τα φυστίκια για τη πράσινη σαλάτα ξεκινάμε, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα φιστίκια, το μέλι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα στρώνουμε τα φυστίκια σε μία στρώση και ψήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Σάλτσα
- Βάζουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε το πεπόνι με το λάδι, το τζίντζερ, το μέλι και το λεμόνι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
Σαλάτα
- Σε μια βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τις πρασινάδες μαζί με το σχοινόπρασο ή το κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο και περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα πεπονιού.
- Ανακατεύουμε τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με το σουμάκ και σκορπίζουμε από πάνω τα ψημένα φυστίκια. Γαρνίρουμε με τα φετάκια πεπονιού και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.