40'
προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα πεπονιού
Για τα φυστίκια
Διαδικασία
Φυστίκια
- Για να ετοιμάσουμε την πράσινη σαλάτα με πεπόνι, δυόσμο και «αλμυρόγλυκα» φυστίκια Αιγίνης, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα φυστίκια, το μέλι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα στρώνουμε τα φυστίκια σε μία στρώση και ψήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Σάλτσα
- Βάζουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε το πεπόνι με το λάδι, το τζίντζερ, το μέλι και το λεμόνι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
Σαλάτα
- Σε μια βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τις πρασινάδες μαζί με το σχοινόπρασο ή το κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο και περιχύνουμε με τη σάλτσα πεπονιού.
- Ανακατεύουμε τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με το σουμάκ και σκορπίζουμε από πάνω τα ψημένα φυστίκια.
- Γαρνίρουμε με τα φετάκια πεπονιού και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.