5' προετοιμασία
11' μαγείρεμα
Σύνολο: 16 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το λαδολέμονο

Διαδικασία

Λαδολέμονο

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το πιπέρι, το ούζο ή το γλυκάνισο, το νερό, το μέλι και τα σύκα και τα βράζουμε για 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  2. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε το μείγμα στο μούλτι.
  3. Το σουρώνουμε σε ένα μπολ, το αφήνουμε να κρυώσει και το κρατάμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα σύκα.

Ψήσιμο + σερβίρισμα

  1. Αλείφουμε τα σύκα με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο γκριλ για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ίσα να ροδίσουν.
  2. Σε μια μεγάλη πιατέλα στρώνουμε τα ψημένα σύκα γύρω-γύρω, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  3. Στη μέση της πιατέλας βάζουμε τις φέτες προσούτο.
  4. Προσθέτουμε στο λαδολέμονο το λάδι και το λεμόνι, χτυπάμε λίγο με ένα πιρούνι, ώστε να ομογενοποιηθεί, και περιχύνουμε τα σύκα.
  5. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή κριτσίνα πολύσπορα.

Μυστικά

Συνταγές με Αλλαντικά

Συνταγές με Ούζο

Συνταγές με Σύκο

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών