15' προετοιμασία
2 ώρες βράσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με τη δάφνη και 2 λίτρα νερό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται.
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το καρότο, το μισό ελαιόλαδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Παίρνουμε μία κουτάλα ρεβύθια από την κατσαρόλα και την αδειάζουμε στον πολυκόφτη. Προσθέτουμε το καρότο από την κατσαρόλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα,ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε σερβίρουμε μαζί με 1 κουτ. σούπας γιαούρτι, ή κατίκι ή τσαλαφούτι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών