40' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε το λουκάνικο και με τα δάχτυλά μας τραβάμε και βγάζουμε τη φλούδα του. Παίρνουμε το περιεχόμενο του λουκάνικου και το ψιλοκόβουμε σαν κιμά. Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κομματιασμένο λουκάνικο με το κρεμμύδι, για 2 - 3 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι το λουκάνικο να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι οι κόκκοι του να γίνουν διάφανοι περιμετρικά. Προσθέτουμε το κρασί και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά. Στη συνέχεια, ρχίζουμε να ρίχνουμε το ζωμό σε δόσεις. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε και τα φασόλια. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, το αποσύρουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
  2. Στο ποτήρι μας ένα ωραίο ρουστίκ ριζότο αναζητεί ένα κόκκινο ρουστίκ κρασί, μια παραδοσιακή Νεμέα.
  3. Τα μυστικά για τέλειο ριζότο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών