5'
προετοιμασία
15' βράσιμο
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2-3Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ρύζι μπασμάτι με φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο, αρχικά βράζουμε, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το σουρώνουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και τον κόλιανδρο (ή μαϊντανό). Ανακατεύουμε για 3 - 4 λεπτά.
- Σερβίρουμε το ρύζι μπασμάτι με φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο και συνοδεύουμε με καπνιστή πέστροφα ή άλλο καπνιστό ψάρι της αρεσκείας μας.