ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΙνδικό κοτόπουλο ταντούριΙνδικό κοτόπουλο ταντούρι

H κατηγορία των ινδικών φαγητών με λαχανικά λέγεται sabzi και είναι τεράστια, αφού το 60-65% των Ίνδών είναι χορτοφάγοι. Η συνταγή μας είναι με κολοκύθα και λάχανο, πικάντικη και αρωματική. Είναι κυρίως πιάτο, αλλά και άριστο συνοδευτικό για όσπρια και κρεατικά.

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε sabzi με κολοκύθα και λάχανο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα φαρδύ σκεύος με καπάκι το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μαυροκούκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να «χοροπηδάει» στο τηγάνι.
  2. Ρίχνουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε την κολοκύθα και το λάχανο, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο, το κύμινο και τις νιφάδες τσίλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να μαλακώσουν.
  4. Ρίχνουμε 50 ml νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν η κολοκύθα και το λάχανο.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με τον χυμό λάιμ και σερβίρουμε. Ταιριάζει πολύ μαζί με νταλ και ψωμάκια ρότι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών