ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαρότα με ψητά αχλάδια και παρμεζάναΚαρότα με ψητά αχλάδια και παρμεζάνα Η μαραθόριζα και το καρότο -και τα δύο κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες με το με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε λαχανικά- είναι, μαζί με τον ολόγλυκο λωτό, η βάση για αυτή τη χειμωνιάτικη σαλάτα. Μια από τις ιδιαιτερότητες της συνταγής είναι ότι μας καλεί να βάλουμε και τα δύο λαχανικά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και μερικά παγάκια και τα αφήσουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Αυτή η διαδικασία θα τα βοηθήσει να γίνουν τραγανά και να φουσκώσουν ελαφρά, αποκτώντας όγκο.

30' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σαλάτα

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

Ντρέσινγκ

  1. Για να φτιάξουμε την σαλάτα με μαραθόριζα, λωτό και ντρέσινγκ με ταχίνι ξεκινάμε με το ντρέσινγκ και σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ελαιόλαδο και το ταχίνι μέχρι να ενωθούν.
  2. Προσθέτουμε το μηλόξιδο, αλατοπίπερο και τους χυμούς και χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να φτιάξουμε μια λεία σάλτσα.

Σαλάτα

  1. Καθαρίζουμε τις μαραθόριζες από τις εξωτερικές σκληρές φλούδες και τις ίνες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε λαχανικά.
  2. Με το ίδιο εργαλείο κόβουμε οριζοντίως τα καρότα σε πολύ λεπτές «φλούδες».
  3. Βάζουμε τα δύο λαχανικά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και μερικά παγάκια και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, να γίνουν τραγανά και να φουσκώσουν ελαφρά, αποκτώντας όγκο.
  4. Τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα ρίχνουμε σε σαλατιέρα.
  5. Προσθέτουμε το ραντίτσιο, το κρεμμυδάκι, τη ρόκα και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  6. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τους λωτούς και τα κουκουνάρια και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών