ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠρασινάδες με ζεστό κατσικίσιο τυρί, ρόδι και σάλτσα καρύδιΠρασινάδες με ζεστό κατσικίσιο τυρί, ρόδι και σάλτσα καρύδι
1 ώρα προετοιμασία
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Διαδικασία

  1. Για τη σαλάτα με πρασινάδες, ψητά αχλάδια, ρόδι και καρύδια ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι, 45 ml από το ξίδι και 15 ml από το λάδι.
  2. Προσθέτουμε τα αχλάδια και τα κρεμμυδάκια, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε ρηχό ταψί.
  3. Ψήνουμε τα υλικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.
  5. Ρίχνουμε τα 40 ml ζεστό νερό στο ταψί και το ξύνουμε με ξύλινη σπάτουλα για να διαλυθούν τα καμένα υπολείμματα.
  6. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το υπόλοιπο ξίδι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε ελάχιστα, γιατί δεν θέλουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά, αλλά να παραμείνει το καθένα διακριτό.
  7. Προσθέτουμε το υγρό του ταψιού και ανακατεύουμε απαλά.
  8. Σε δυο μεγάλες πιατέλες μοιράζουμε τα σικορέ, τις σκαρόλες (ή τα μαρούλια φριζέ ή τα αντίδια), τα χόρτα, τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  9. Σκορπίζουμε από πάνω τα καρύδια και τα ρόδια και γύρω γύρω το μείγμα αχλαδιών-κρεμμυδιών.
  10. Σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

* Αμερικανική ποικιλία μεγάλου μεγέθους, γλυκόσαρκη, με λεπτή σκουροκίτρινη φλούδα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και μανάβικα. ** Εσκαρόλ - σαλατικό συγγενικό του αντιδιού. Τρώγεται ωμό σαν σαλάτα ή βραστό. Τα εξωτερικά φύλλα είναι πικρούτσικα, αλλά τα ανοιχτόχρωμα εσωτερικά πιο γλυκά. Το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε ορισμένα μανάβικα. Αντικαθιστούμε με αντίδι ή με μαρούλι φριζέ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ρόδι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών