![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για την σαλάτα Waldorf με γιορτινές πινελιές ξεκινάμε με την σάλτσα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και διατηρούμε στο ψυγείο.
- Συνεχίζουμε στην σαλάτα και βάζουμε τα μήλα σε μπολ, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και περιχύνουμε αμέσως με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε τα φύλλα μαρουλιού σε μια ευρύχωρη σαλατιέρα και από πάνω αδειάζουμε το μείγμα της σαλάτας.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.