15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Βάρος: 2-3 βαζάκιαΔιαδικασία
- Για την σάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης ξεκινάνε και βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά στην αρχή.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και στο μεταξύ έχουν μαραθεί κάπως τα υλικά.
- Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για περίπου 15 λεπτά, μέχρι που τα υλικά να είναι μαλακά αλλά όχι λιωμένα.
- Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και τη μοιράζουμε σε 2 - 3 βαζάκια που τα έχουμε προηγουμένως ζεματίσει και στεγνώσει.
- Κλείνουμε αμέσως τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
- Τα αφήνουμε στο ντουλάπι για 1 - 2 μήνες για να ωριμάσει η γεύση, πριν τα ανοίξουμε.
- Τη σάλτσα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως ντιπ, ως άλειμμα ή για να εμπλουτίσουμε άλλες σάλτσες.