ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑνθρακούχος χυμός ροδιούΑνθρακούχος χυμός ροδιού
15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: Για περίπου 600 ml

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σιρόπι ροδιού, κόβουμε οριζοντίως στη μέση τα ρόδια και τα χτυπάμε με ένα βαρύ αντικείμενο (π.χ. ένα γουδοχέρι) πάνω από ένα μπολ, ώστε οι σπόροι να πέφτουν μέσα σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο τα καθαρίζουμε πιο εύκολα.
  2. Πολτοποιούμε τους σπόρους στο μπλέντερ ή στο μούλτι και στη συνέχεια σουρώνουμε τον πολτό με ένα τουλπάνι.
  3. Παίρνουμε το χυμό από τα ρόδια (θα πρέπει να είναι περίπου 370 γρ.) και τον αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε.
  5. Αφήνουμε το σιρόπι ροδιού να κρυώσει εντελώς, για τουλάχιστον 1 ώρα, και γεμίζουμε βάζα.
  6. Το σιρόπι ροδιού διατηρείται για 2 εβδομάδες στο ψυγείο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών