ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣοφρίτο σε τηγανιάΣοφρίτο σε τηγανιά
15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κερκυραϊκό σοφρίτο με πλιγούρι, αρχικά αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το μοσχάρι.
  2. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά.
  3. Σοτάρουμε το μοσχάρι (σε δόσεις) για 6-7 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1/2 λεπτό.
  5. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και το ξίδι και σείουμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
  6. Αφήνουμε για 1 λεπτό να φύγει η αψάδα, ρίχνουμε 600 ml ζεστό νερό.
  7. Μαγειρεύουμε για 40 - 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το μοσχάρι και να δέσει η σάλτσα.

Πλιγούρι

  1. Παράλληλα, μουσκεύουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να φουσκώσει καλά.
  2. Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε.
  3. Προσθέτουμε, την πιπεριά, τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και όσο ελαιόλαδο θέλουμε.

Μια εντυπωσιακή Λημνιώνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Πλιγούρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών