15'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Πλένουμε το ρύζι στο σουρωτήρι.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Όταν αρχίσουν να μαραίνονται, προσθέτουμε τα τσάγαλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 2 λεπτά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και βραστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν τα αμύγδαλα, ρίχνουμε το δυόσμο και το ρύζι. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε αλάτι. Το ρύζι χρειάζεται 12 - 15 λεπτά βράσιμο. Προσέχουμε να υπάρχει αρκετό υγρό για να είναι σουπίτσα και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε βραστό νερό.
- Διαλύουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, με νερό κρύο, από τη βρύση. Το χτυπάμε να μην έχει κόμπους και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
- Βάζουμε στο μπολ με το αλεύρι λίγο-λίγο ζουμί από τη σούπα για να ζεσταθεί και τότε το αδειάζουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ζωηρά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ήρεμα μέχρι να βράσει 1 - 2 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι και προσθέτουμε ό,τι χρειάζεται. Την πυκνότητα της σούπας τη ρυθμίζουμε ανάλογα με το γούστο μας.