ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒελουτέ με κόκκινο κάρι και καρύδαΒελουτέ με κόκκινο κάρι και καρύδα
15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Πλένουμε το ρύζι στο σουρωτήρι.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Όταν αρχίσουν να μαραίνονται, προσθέτουμε τα τσάγαλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 2 λεπτά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και βραστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
  3. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν τα αμύγδαλα, ρίχνουμε το δυόσμο και το ρύζι. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε αλάτι. Το ρύζι χρειάζεται 12 - 15 λεπτά βράσιμο. Προσέχουμε να υπάρχει αρκετό υγρό για να είναι σουπίτσα και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε βραστό νερό.
  4. Διαλύουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, με νερό κρύο, από τη βρύση. Το χτυπάμε να μην έχει κόμπους και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
  5. Βάζουμε στο μπολ με το αλεύρι λίγο-λίγο ζουμί από τη σούπα για να ζεσταθεί και τότε το αδειάζουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ζωηρά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ήρεμα μέχρι να βράσει 1 - 2 λεπτά.
  6. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι και προσθέτουμε ό,τι χρειάζεται. Την πυκνότητα της σούπας τη ρυθμίζουμε ανάλογα με το γούστο μας.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών