ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουβλάκια κοτόπουλου με κάριΣουβλάκια κοτόπουλου με κάρι

Σουβλάκια κοτόπουλου Άπω Ανατολής

20' προετοιμασία
18' ψήσιμο
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 38'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου με αρώματα Άπω Ανατολής, ξεκινάμε χτυπώντας στον πολυκόφτη τα κρεμμύδια, με το τζίντζερ, τα φιστίκια, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, τον κουρκουμά, το πιπέρι, το αλάτι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το ξύσμα και χυμό από τα λεμόνια και την κανέλα.
  2. Αδειάζουμε τη μαρινάδα σε μπολ και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες να μαριναριστούν.
  3. Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε καλαμάκια και ψήνουμε σε δυνατή θράκα για 18-20 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Για ψήσιμο στον οικιακό φούρνο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην λειτουργία του γκριλ.
  2. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα του φούρνου και την βάζουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ.
  3. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί 250 ml νερό και μερικά κλωνάρια θυμαριού ή δεντρολίβανου και το βάζουμε στο ράφι κάτω από τη σχάρα ώστε τα υγρά και τα λιπάκια από το κοτόπουλο να πέφτουν μέσα στο ταψί και να μην λερώσουμε τον φούρνο.
  4. Επιπλέον το κοτόπουλο όσο ψήνεται θα αρωματίζεται και από τα μυρωδικά.
  5. Τακτοποιούμε τα σουβλάκια στη λαδωμένη σχάρα και ψήνουμε για περίπου 15 - 18 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά ώστε να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών