ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοτόπουλο ταϊλανδέζικοΚοτόπουλο ταϊλανδέζικο
30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
6' αναμονή
Σύνολο: 56'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την μαρινάδα

Για την σάλτσα τσιμιτσούρι

Για την σάλτσα βερίκοκο

Διαδικασία

  1. Για το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με σάλτσα τσιμιτσούρι και σάλτσα βερίκοκο, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ρίχνουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 6-24 ώρες.

Σάλτσα τσιμιτσούρι

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το ξίδι και το ελαιόλαδο στον πολυκόφτη και χτυπάμε να κοπούν πολύ ψιλά και να ανακατευτούν.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε. Κρατάμε στην άκρη.
  3. Τινάζουμε τα φιλέτα να φύγει η περιττή μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη για τη σάλτσα βερίκοκο.
  4. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και απλώνουμε πάνω τα φιλέτα.
  5. Βάζουμε από κάτω ένα ταψί για τα υγρά που θα στάξουν.
  6. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου ή στη λειτουργία του αέρα στους 180°C για περίπου 18-20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.

Σάλτσα βερίκοκο

  1. Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαρινάδα μαζί με τα βερίκοκα μέχρι να πάρουν βράση.
  2. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ (ή μεταφέρουμε στον πολυκόφτη) και βράζουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Αν τη θέλουμε πιο γλυκιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  4. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με πατάτες τηγανητές, τη σάλτσα τσιμιτσούρι και τη σάλτσα βερίκοκο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 170.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών