ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα κολοκυθιού με κρέμα γιαουρτιούΤάρτα κολοκυθιού με κρέμα γιαουρτιού
40' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: Για 1 μακρόστενη φόρμα τάρτας 11 X 35 εκ.

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τάρτα με κολοκύθα, μπέικον και τζίντζερ, ξεκινάμε με τη γέμιση. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  2. Ρίχνουμε το μπέικον και την κολοκύθα και αμέσως πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά να σκορπίσουν το άρωμά τους και, αν χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε τώρα και ανακατεύουμε ξανά.
  3. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά που θα βγάλει η κολοκύθα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε τα αυγά.
  5. Αν χρησιμοποιήσουμε το γιαούρτι, το ρίχνουμε τώρα και ανακατεύουμε καλά.

Τάρτα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά την ταρτιέρα και στρώνουμε εκεί το φύλλο ζύμης κουρού, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Κόβουμε τις άκρες του που πιθανώς εξέχουν από την ταρτιέρα.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης στη ζύμη, ισιώνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  4. Ψήνουμε την τάρτα για 40- 45 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών