ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με ανάμεικτα μανιτάρια και εύκολη, ιδιαίτερη ζύμηΤάρτα με ανάμεικτα μανιτάρια και εύκολη, ιδιαίτερη ζύμη Με φρέσκα αλλά και αποξηραμένα μανιτάρια (για ακόμα πιο βαθιά γεύση) φτιάχνουμε αυτή την πλούσια τάρτα. Ακόμα και χωρίς τα αποξηραμένα μανιτάρια όμως το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό. Αντί για μπέικον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απάκι ή σύγλινο και να δώσουμε στην τάρτα πιο ελληνικό χαρακτήρα.

30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ.

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη τάρτα με μανιτάρια, μπέικον και μπεσαμέλ, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Έπειτα ξεκινάμε με τη γέμιση και καθαρίζουμε όλα τα φρέσκα μανιτάρια με ένα καθαρό και νοτισμένο πανάκι και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Αν χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα μανιτάρια, τα μουσκεύουμε για 5 λεπτά σε ζεστό νερό, τα στύβουμε καλά και τα κόβουμε σε λεπτά κομμάτια (κρατάμε το νερό).
  4. Απλώνουμε όλα τα μανιτάρια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
  5. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι πασπαλιστά και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα για 4-5 λεπτά, μέχρι το αλεύρι να καβουρδιστεί και να σκουρύνει ελαφρά.
  6. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια που θα σχηματιστούν.
  7. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.
  8. Ρίχνουμε τους κρόκους και το γιαούρτι, ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα (που, ουσιαστικά, είναι μια κρέμα μπεσαμέλ) και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τάρτα

  1. Απλώνουμε τις φέτες του μπέικον (ή τα φετάκια από απάκι ή σύγλινο) πάνω στην άδεια ζύμη, καλύπτοντάς την όσο περισσότερο γίνεται.
  2. Σκορπίζουμε τα ψημένα μανιτάρια πάνω στο μπέικον και τέλος απλώνουμε την μπεσαμέλ που ετοιμάσαμε, μισοσκεπάζοντάς τα.
  3. Φουρνίζουμε την τάρτα και την ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι η κρέμα μπεσαμέλ να ροδίσει απαλά και να σφίξει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών