35'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την τηγανιά με συκωτάκια και κυδώνια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη 1 κουτ. σούπας βούτυρο και, μόλις κάψει, ρίχνουμε τα κυδώνια, μαζί με την κανέλα και τη δάφνη.
- Τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη σπάσουν οι λεπτές φέτες, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
- Προσθέτουμε τα συκωτάκια και το θυμάρι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία και να αρχίσουν να «πιάνουν» στον πάτο του σκεύους.
- Σβήνουμε με το κονιάκ ή τη Μαυροδάφνη, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.
- Σείουμε το σκεύος για να ενωθούν τα υγρά.
- Αν μας φαίνονται λίγα και θέλουμε την τηγανιά πιο ζουμερή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από τον ζωμό, καυτό.
- Μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνουν τα συκωτάκια και να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε την πάπρικα και τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πετάμε την κανέλα, τη δάφνη και το κλαδάκι θυμάρι.
- Μοιράζουμε στα πιάτα από λίγο λάχανο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Βάζουμε πάνω στο λάχανο κουταλιές από τη ζεστή τηγανιά με τη σάλτσα της και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.