ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά με συκωταριά, ρίγανη και λεμόνιΤηγανιά με συκωταριά, ρίγανη και λεμόνι
35' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την τηγανιά με συκωτάκια και κυδώνια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη 1 κουτ. σούπας βούτυρο και, μόλις κάψει, ρίχνουμε τα κυδώνια, μαζί με την κανέλα και τη δάφνη.
  2. Τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη σπάσουν οι λεπτές φέτες, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  3. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και το θυμάρι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία και να αρχίσουν να «πιάνουν» στον πάτο του σκεύους.
  4. Σβήνουμε με το κονιάκ ή τη Μαυροδάφνη, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.
  5. Σείουμε το σκεύος για να ενωθούν τα υγρά.
  6. Αν μας φαίνονται λίγα και θέλουμε την τηγανιά πιο ζουμερή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από τον ζωμό, καυτό.
  7. Μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνουν τα συκωτάκια και να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι να λιώσει.
  8. Ρίχνουμε την πάπρικα και τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Πετάμε την κανέλα, τη δάφνη και το κλαδάκι θυμάρι.
  10. Μοιράζουμε στα πιάτα από λίγο λάχανο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Βάζουμε πάνω στο λάχανο κουταλιές από τη ζεστή τηγανιά με τη σάλτσα της και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνι

Άρθρα και Συνταγές με Συκώτι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών