Τελικά, τα σπιτικά μπέργκερ είναι τα καλύτερα!
30'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 42'
Υλικά
Μερίδες: 6 μικρά τμχ
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τον κιμά με το κρεμμύδι, την κέτσαπ και τον κόλιανδρο, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά.
- Σχηματίζουμε μπιφτέκια περίπου 6 - 8 εκ.
- με πάχος περίπου 1,5 εκ.
- Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
- Βάζουμε τα μπιφτέκια στη λαδωμένη σχάρα του φούρνου, ενώ από κάτω τοποθετούμε ένα ταψί για να πέφτουν εκεί τα υγρά.
- Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ, στην πιο ψηλή σκάλα, για 6 - 7 λεπτά ανά πλευρά, ή μέχρι να γίνουν στο εσωτερικό τους καταπώς θέλουμε (λιγότερο, αν τα θέλουμε πιο μέτρια ψημένα).
- Εναλλακτικά, τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180° C για 12 - 14 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο.
- Μόλις βγουν από το φούρνο, βάζουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι 1 φέτα τυρί, να λιώσει.
- Αλατοπιπερώνουμε ντομάτα+κρεμμύδι.
- Αλείφουμε τα ψωμάκια με μουστάρδα και κέτσαπ και από πάνω βάζουμε το μπιφτέκι, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα αγγουράκια.
- Συνοδεύουμε με -τι άλλο;- πατάτες τηγανητές.