
15'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τραγανά φιλέτα γλώσσας στον φούρνο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόχαρτο και το λαδώνουμε ελαφρώς.
- Απλώνουμε τα φιλέτα γλώσσας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το καλαμποκάλευρο, το βούτυρο, τη ρίγανη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τα κουκουνάρια και το αλατοπίπερο.
- «Αλείφουμε» με αυτό το μείγμα τα φιλέτα γλώσσας.
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Σερβίρουμε, τα τραγανά φιλέτα γλώσσας, με βραστά χόρτα ή με πατατοσαλάτα.
Λευκά, κομψά κρασιά από Viognier και Sauvignon Βlanc, με ένα ελαφρύ πέρασμα από βαρέλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 187.