![33 διάσημα ιταλικά γλυκά που θέλουμε να μάθουμε να φτιάχνουμε](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/04/torta-mimosa-toyrta-me-krema-kai-limontselo-gastronomos-420x560.jpg?v=1713450296)
30'
προετοιμασία
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 30'
Υλικά
Τεμάχια: περίπου 20Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τραγανές μπουκιές δημητριακών με ταχίνι και σοκολάτα, αρχικά λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ ή σε μικρή κατσαρόλα που στερεώνουμε πάνω από κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει).
- Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε με σπάτουλα, μέχρι να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε τα δημητριακά και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά από το μείγμα σοκολάτας - ταχινιού.
- Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί ή πιατέλα με λαδόκολλα.
- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και τις βάζουμε στη λαδόκολλα, σε ακανόνιστο σχήμα, σαν «βραχάκια».
- Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 βράδυ ή μέχρι να σφίξει η κουβερτούρα.
- Σερβίρουμε, τις μπουκιές δημητριακών με ταχίνι και σοκολάτα, από το ψυγείο, γιατί, όσο μένουν εκτός, μαλακώνουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 107.