Alexander, Banana bliss και Stinger.

Διαδικασία

  1. Το κλασικό Alexander
  2. 20 ml κονιάκ Hennessy VS
  3. 20 ml λικέρ crème de cacao (το σκούρο)
  4. 45 ml κρέμα γάλακτος
  5. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  6. Γεμίστε ένα σέικερ με παγάκια και βάλτε όλα τα υλικά, εκτός από το μοσχοκάρυδο. Χτυπήστε δυνατά τουλάχιστον για 30”, ώστε να σιγουρευτείτε ότι έχει ενσωματωθεί καλά η κρέμα και το ποτό έχει αποκτήσει μια παχύρρευστη, βελούδινη υφή. Σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι. Πασπαλίστε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και σερβίρετε με ένα μικρό καλαμάκι.
  7. Το τονωτικό Banana bliss
  8. 30 ml κονιάκ Delamain Vesper
  9. 30 ml λικέρ crème de banana
  10. Σε ένα σέικερ γεμάτο παγάκια βάλτε τα δύο ποτά και χτυπήστε καλά. Σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι και σερβίρετε. Είναι ένα εξαιρετικό, τονωτικό κοκτέιλ, που ενδείκνυται για μετά το δείπνο.
  11. Το παράξενο Stinger
  12. 40 ml κονιάκ Courvoisier VS
  13. 20 ml λικέρ κρέμα μέντας λευκό
  14. Γεμίστε το σέικερ με παγάκια, προσθέστε τα ποτά και χτυπήστε για τουλάχιστον 10”. Σουρώστε σε ποτήρι του μαρτίνι και απολαύστε το κοκτέιλ σας μετά το δείπνο, με τη ζεστασιά του κονιάκ να ζωηρεύει με τη φρεσκάδα της μέντας.
  15. Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών