1 ώρα
προετοιμασία
35' ψήσιμο
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 35'
Υλικά
Κομμάτια: περίπου 45Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπισκότα - στολίδια τρισδιάστατα Ακολουθούμε ακριβώς τα πρώτα βήματα της συνταγής «μπισκότα-στολίδια» για τη ζύμη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C, στον αέρα.
- Μαζεύουμε τη ζύμη που έχει μείνει από τα κοψίματα, την πλάθουμε σε μπάλα και την ξανανοίγουμε σε φύλλο. Κόβουμε μεγάλα μπισκότα στρογγυλού σχήματος με οδηγό ένα αναποδογυρισμένο πιατάκι του καφέ ή του γλυκού. Αυτοί οι δίσκοι θα είναι οι βάσεις των κατασκευών μας.
- Μεταφέρουμε τους δίσκους σε μια άλλη λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Επειδή έχουμε επιλέξει τη λειτουργία του αέρα, βάζουμε ταυτόχρονα στον φούρνο τις δύο λαμαρίνες, σε διαφορετικές σχάρες.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 30 - 40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους, μέχρι να ροδίσουν.
- Aφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Ετοιμάζουμε το αυγόγλασο, όπως περιγράφεται στο τιπ της συνταγής «μπισκότα-στολίδια», κολλάμε με αυτό τα μπισκότα με τα χριστουγεννιάτικα σχέδια πάνω στους μπισκοτένιους δίσκους.
- «Χιονίζουμε» όλη την κατασκευή με επιπλέον αυγόγλασο. Αφήνουμε τα τρισδιάστατα μπισκότα να σταθεροποιηθούν για τουλάχιστον 2 ώρες, χωρίς να τα κουνάμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 5.