1 ώρα προετοιμασία
35' ψήσιμο
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 35 λεπτά

Υλικά

Κομμάτια: περίπου 45

Διαδικασία

  1. Ακολουθούμε ακριβώς τα πρώτα βήματα της συνταγής «μπισκότα-στολίδια» για τη ζύμη.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C, στον αέρα.
  3. Μαζεύουμε τη ζύμη που έχει μείνει από τα κοψίματα, την πλάθουμε σε μπάλα και την ξανανοίγουμε σε φύλλο. Κόβουμε μεγάλα μπισκότα στρογγυλού σχήματος με οδηγό ένα αναποδογυρισμένο πιατάκι του καφέ ή του γλυκού. Αυτοί οι δίσκοι θα είναι οι βάσεις των κατασκευών μας.
  4. Μεταφέρουμε τους δίσκους σε μια άλλη λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Επειδή έχουμε επιλέξει τη λειτουργία του αέρα, βάζουμε ταυτόχρονα στον φούρνο τις δύο λαμαρίνες, σε διαφορετικές σχάρες.
  5. Ψήνουμε τα μπισκότα για 30 - 40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Aφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.
  7. Ετοιμάζουμε το αυγόγλασο, όπως περιγράφεται στο τιπ της συνταγής «μπισκότα-στολίδια», κολλάμε με αυτό τα μπισκότα με τα χριστουγεννιάτικα σχέδια πάνω στους μπισκοτένιους δίσκους.
  8. «Χιονίζουμε» όλη την κατασκευή με επιπλέον αυγόγλασο. Αφήνουμε τα τρισδιάστατα μπισκότα να σταθεροποιηθούν για τουλάχιστον 2 ώρες, χωρίς να τα κουνάμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 5.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών