15'
προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 27'
Υλικά
Βάρος: 500 γρΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε υγιεινά μπισκότα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C, στον αέρα.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι σε δόσεις και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα (στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού) από τη ζύμη και την πλάθουμε μπαλάκι.
- Το πιέζουμε να γίνει λίγο πλατύ και το ακουμπάμε στη λαμαρίνα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 12 λεπτά.
- Βγάζουμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μυστικά
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καρύδια με κάσιους και τα φουντούκια με αμύγδαλα
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 20.