14'
προετοιμασία
2' μαγείρεμα
Σύνολο: 16'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βάζουμε τις φέτες κρέατος σε ένα ταψάκι, τις αλείφουμε με το λάδι, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το πιπέρι και τις αφήνουμε να αρωματιστούν για 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε τρία ξεχωριστά πιάτα τα υλικά για το πανάρισμα: στο ένα το αλεύρι, στο άλλο τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και στο τρίτο τα 70 γρ. από την παρμεζάνα.
- Περνάμε μία-μία τις φέτες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το μείγμα αυγών και γάλακτος και τέλος από την παρμεζάνα.
- Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 εκ. από τον πάτο του ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, σοτάρουμε τα σνίτσελ σε δόσεις (ανάλογα με το πόσες χωράνε άνετα στο τηγάνι σας, χωρίς να τις στριμώξετε). Τηγανίζουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Είναι σημαντικό η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή, για να μην αρπάξουν τα σνίτσελ και καούν απέξω.
- Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και πατάτες τηγανητές για τα παιδιά.
Τα τηγανητά πιάτα αναζητούν οξύτητα για να ισορροπήσουν τη λιπαρότητα. Ένα Ξινόμαυρο στην ερυθρή ή ροζέ εκδοχή του θα ήταν ό,τι πρέπει.