30'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Κομμάτια: 12Για το σιρόπι
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Γέμιση
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, προσθέτοντας ένα ένα τα ολόκληρα αυγά και τον κρόκο έως ότου γίνει ένα αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και στο τέλος ρίχνουμε και το γάλα.
Σιρόπι
- Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 2 λεπτά (από το σημείο βρασμού).
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
- Σε ένα τετράγωνο ταψί με διαστάσεις περίπου 24 x 24 εκ. τοποθετούμε ένα ένα τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα καθώς τα βάζουμε και αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν.
- Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων πάνω από τη γέμιση και τις βουτυρώνουμε.
- Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα στη διάσταση του ταψιού, για να μην εξέχουν, και τα τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να παγώσει το βούτυρο πάνω στα φύλλα. Έτσι, αυτά γίνονται σκληρά και κόβονται εύκολα.
- Χαράσσουμε το γλυκό σε κομμάτια και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει, στους 160° C για 1 ώρα τουλάχιστον, έως ότου ροδίσουν τα φύλλα.
- Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το σιρόπι κρύο.
- Αφήνουμε, το τσίζκεϊκ γαλακτομπούρεκο, κατά μέρος μέχρι να απορροφηθεί καλά το σιρόπι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.