ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦακές γιαχνί με καρότα, πατάτες και κάριΦακές γιαχνί με καρότα, πατάτες και κάρι
30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το σιναπόσπορο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να «σκάει».
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουνελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το κύμινο, το γκάραμ μασάλα και 250 ml νερό και μαγειρεύουμε για 18 - 20 λεπτά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  4. Ρίχνουμε τον αρακά, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για άλλα 10 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνουν τα υλικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό
  5. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δεν ανακατεύουμε έντονα, για να μη λιώσουν οι πατάτες και χαλάσει η όψη του φαγητού.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε το σκόρδο, σκορπίζουμε το δυόσμο, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε τις πατάτες με κάρι και αρακά.

Μυστικά

* Είναι ο σπόρος του σιναπιού, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή μουστάρδας - σε μεγάλα μπαχαράδικα, όπως ο Μανδραγόρας, το Ελιξίρ, ο Αρκευθος, το Baharat κ.ά. - εναλλακτικά, βάζουμε κόλιανδρο ξερό, κοπανισμένο, με άλλο γευστικό αποτέλεσμα. **Ανατολίτικο μπαχαρικό με έντονο κίτρινο χρώμα και απαλό άρωμα. το βρίσκουμε σε σκόνη σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μπαχαράδικα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 107.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών