ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Πάσχα… κορυφής στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Το GB Roof Garden τιμά την παράδοση με γιορτινές γεύσεις στην υπέροχη βεράντα του απέναντι από την Ακρόπολη και το GB Corner προτείνει μια σειρά από ιδιαίτερα δώρα.

18.04.2022
Πάσχα… κορυφής στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Η αναγέννηση, οι κύκλοι της διαδοχής, η ζωή που ξαναξεκινά από την αρχή… Είναι υπέροχοι οι συμβολισμοί της Ανάστασης. Διαλέξτε ένα όμορφο σημείο στο κέντρο για να ακούσετε το χαρμόσυνο «Δεύτε λάβετε φως» ‒τον καθεδρικό της Αθήνας, στη Μητροπόλεως, κάτω από την Πλάκα, το γραφικό ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Λυκαβηττό, το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην Ρηγίλλης, την Ιερά Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι, πίσω από τον Ευαγγελισμό‒ κι όταν έρθει η ώρα για την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, χαρείτε την, με τα χορταρικά και τα μυρωδικά της, σε μια ζηλευτή βεράντα απέναντι από την φωτισμένη Ακρόπολη. Πάνω από την πόλη που γιορτάζει.

Στο GB Roof Garden του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, η αχνιστή και μοσχοβολιστή σούπα θα ανοίξει νόστιμα το αναστάσιμο μενού του σεφ του ξενοδοχείου, Αστέριου Κουστούδη και της ομάδας του, το οποίο συνεχίζει με κοκορέτσι, γαρδουμπάκια και τρυφερό, σιγοψημένο αρνάκι με τραγανή κροκέτα λαχανικών, κρέμα αγκινάρας, γιαούρτι και σάλτσα gravy με δεντρολίβανο. Το δείπνο θα κλείσει γλυκά με έναν «πασχαλινό θησαυρό», ένα σοκολατένιο επιδόρπιο με τραγανή βάση με gianduja, μπισκότο κακάο, μους σοκολάτας γάλακτος και κρέμα bitter σοκολάτας.

Την Κυριακή του Πάσχα, με την ίδια βεράντα να έχει μεταμορφωθεί σε μια παραδοσιακή αυλή, θα σας καλωσορίσουν με ούζο και μεζέ πλάι στη σούβλα, η οποία ανεβαίνει κάθε χρόνο στα ψηλά. Εκεί, στον όγδοο όροφο του ξενοδοχείου, τα ζεστά ανταμώματα συγγενών και φίλων γύρω από το γιορτινό τραπέζι έχουν μαγική, καρτ-ποσταλική θέα στην ανοιξιάτικη Αθήνα και στον Ιερό Βράχο. Κι έναν μεγαλοπρεπή μπουφέ, με το αρνάκι να πλαισιώνουν δροσερές σαλάτες, σπιτικά γιαπράκια, τζιγεροσαρμαδάκια, πρασοτυρόπιπτες, κοκορέτσι, κοντοσούλι και αμέτρητα άλλα γιορτινά εδέσματα, αλλά και παραδοσιακά γλυκά, τούρτες και παστάκια με γαλλική φινέτσα, παραδοσιακά τσουρέκια και κόκκινα αυγά. Το Πάσχα θέλει αφθονία.

Μια που το GΒ Corner Gifts & Flavors, η καλαίσθητη «γωνιά» στο ισογείο της Μεγάλης Βρεταννίας, κινείται ήδη σε ρυθμό πασχαλινό, αξίζει να περάσετε νωρίτερα από το ξενοδοχείο. Θα βρείτε πολλές ξεχωριστές ιδέες για δώρα. Τα γεωμετρικά αυγά από σοκολάτα, γάλακτος, bitter και καραμελωμένη λευκή, που μοιάζουν με μικρά νόστιμα γλυπτά, τα κομψά σοκολατένια λαχουδάκια και τα σοκολατένια πρόβατα που θαρρείς ξεπήδησαν από ταινία claymation, όλα με την υπογραφή του βραβευμένου Γάλλου Pastry Chef Arnaud Larher, κεντρίζουν το βλέμμα ήδη από τη βιτρίνα. Τη γιορτινή συλλογή συμπληρώνουν φίνα μακαρόν, τρυφερά, αφράτα τσουρέκια και κουλουράκια που φτιάχνονται στο ζαχαροπλαστείο του ξενοδοχείου και πολλά ξεχωριστά γλυκά για το σπίτι, ενώ μαζί τους σας περιμένουν χειροποίητες λαμπάδες, πασχαλινές συνθέσεις με κούπες και είδη περιποίησης σε όμορφα κουτιά, είδη σπιτιού, ένδυσης, αξεσουάρ καθώς και ιδιαίτερα έργα τέχνης.

 

GB Rοοf Garden Restaurant, 8ος όροφος, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα, T/210-33.30.766 www.gbroofgarden.gr

GB Corner Gifts & Flavors, Βασιλέως Γεωργίου Α 1, Πλατεία Συντάγματος, T/210.33.30.850. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο από τις11:00 έως τις19:00. www.grandebretagnestore.com

Εστιατόρια

Αθήνα

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών