ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με παντζάρι και κύμινοΣαλάτα με παντζάρια και κύμινο
10' προετοιμασία
1 ώρα και 10' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη χωριάτικη με ψητές πιπεριές τουρσί και παντζάρια, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Τυλίγουμε κάθε παντζάρι σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να χλιαρύνουν, για να μπορέσουμε να τα πιάσουμε και να αφαιρέσουμε τη φλούδα (βγαίνει πολύ εύκολα μετά το ψήσιμο).
  4. Τα κόβουμε κυδωνάτα σε ένα μπολ.
  5. Προσθέτουμε αμέσως το ξύσμα, το ξίδι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το λάδι.
  6. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε την υπόλοιπη σαλάτα.
  7. Λαδώνουμε τις πιπεριές τουρσί και τις βάζουμε σε ταψάκι.
  8. Τις ψήνουμε στους 160°C για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν, και τις χοντροκόβουμε.
  9. Σε σαλατιέρα βάζουμε τα παντζάρια με τα υγρά τους και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  10. Ανακατεύουμε πολύ απαλά τη χωριάτικη με παντζάρι και ψητές πιπεριές τουρσί, για να μη βαφτούν όλα τα υλικά κόκκινα από τα παντζάρια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών