30'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Κομμάτια: 16Διαδικασία
- Για το εύκολο γλυκό με βρώμη και επικάλυψη σοκολάτας, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη με το αλεύρι, τη ζάχαρη και την ινδική καρύδα.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε μαζί το μέλι με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και αποσύρουμε.
- Διαλύουμε τη σόδα στο ζεστό νερό και τα αδειάζουμε στο μείγμα του μελιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα αδειάζουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με τη βρόμη. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20 x 30 εκ. και καλύπτουμε τον πάτο του με αντικολλητικό χαρτί.
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το πιέζουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.
- Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο ή γυάλινο πυρίμαχο μπολ στερεωμένο πάνω σε μια κατσαρόλα στην οποία βράζουμε λίγο νερό). Μόλις λιώσει καλά, την αδειάζουμε πάνω από το ψημένο γλυκό.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
- Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε το γλυκό με βρώμη και επικάλυψη σοκολάτας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.