ΕΞΟΔΟΣ

Τι πίνουν οι Ρωμαίοι σήμερα; 4 hot spots στην «αιώνια πόλη»

Γρήγορο εσπρέσο, αργό απεριτίβο, απίθανα κοκτέιλ. Όλα όσα συμβαίνουν στη Ρώμη αυτή τη στιγμή.

02.09.2022
Τι πίνουν οι Ρωμαίοι σήμερα; 4 hot spots στην «αιώνια πόλη»

Στη Ρώμη, όπως και σε κάθε ιταλική πόλη, υπάρχουν εκατοντάδες καφέ που φτιάχνουν εξαιρετικής ποιότητας εσπρέσο, που οι ντόπιοι τον πίνουν όρθιοι στο μπαρ, σούμπιτο σαν σφηνάκι. Δύο από τις πιο σύγχρονες προτάσεις της πόλης, με μεγάλη έμφαση και στους specialty καφέδες από διεθνείς φάρμες, είναι το Faro και το Pergamino. Στο πρώτο απολαύσαμε τον πιο τέλειο μακιάτο μαζί με ζέπολα με λευκή σοκολάτα και φράουλες, ενώ στο δεύτερο δοκιμάσαμε έναν απίθανα αρωματικό και δυνατό cold brew από το δικό τους roastery, το Aliena Coffee Roasters.

Faro
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκό κουταλιού με ελιές, ντομάτες και κάππαρηΓλυκό κουταλιού με ελιές, ντομάτες και κάππαρη

 

Freni e Frizioni

Γρήγορο εσπρεσάκι, αργό απεριτίβο
Ίσως το πιο hot street μπαρ στη Ρώμη αυτή τη στιγμή. Φρέσκα λουλούδια σε τσίγκινα βάζα, έργα σύγχρονης τέχνης σε mix and match με βαρείς πολυελαίους σε έναν χώρο που θυμίζει γκαράζ. Άλλωστε αυτό ήταν πριν γίνει μπαρ: γκαράζ στο Τραστέβερε! Hype ατμόσφαιρα, δυο βήματα από τον Τίβερη, συναρπαστική κάβα με ψαγμένα ποτά από όλο τον κόσμο και εξαιρετικά ανεβασμένο επίπεδο και στα κοκτέιλ. Αργά το απόγευμα, από τις 7 μέχρι τις 10, σε ένα μαρμάρινο τραπέζι με κεριά στρώνεται ένας πληθωρικός μπουφές απεριτίβο, με vegetarian προσανατολισμό, και φήμες λένε πως είναι το καλύτερο απεριτίβο που σερβίρεται αυτή τη στιγμή στη Ρώμη. Το καλοκαίρι ο κόσμος μαζεύεται στην πλατεία έξω από το μαγαζί και απολαμβάνει τα ποτά του σε πλαστικά ποτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛικέρ ρόδι με τσίπουροΛικέρ ρόδι με τσίπουρο

 

Drink Kong

Βρίσκεται στο νούμερο 19 της λίστας του The World’s 50 Best Bars, κι ας άνοιξε λίγο πριν από την καραντίνα, το 2019. Βασισμένο στο γιαπωνέζικο θέμα «Blade Runner», με σκούρα έπιπλα και φωτεινές επιγραφές νέον, το Drink Kong είναι το πρώτο σόλο πρότζεκτ του θρυλικού Ιταλοϊρλανδού μπάρμαν Patrick Pistolesi. Η cocktail list του, τηρουμένων των αναλογιών, βασίζεται στη λιτότητα και στοχεύει στη νοστιμιά, ωστόσο η δημιουργία των κοκτέιλ είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που λαμβάνει χώρα σε εργαστήριο υψηλής τεχνολογίας, όπου ερευνούν και πειραματίζονται. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖεστό κρασί με μπαχαρικάΖεστό κρασί με μπαχαρικά

Η sui generis ατμόσφαιρα στο Drink Kong είναι περισσότερο κλαμπ παρά μπαρ, ενώ τα απίθανα κοκτέιλ που μας ετοίμασαν τα συνόδευαν με μικρές μπουκιές, από ελιές αποπυρηνωμένες και τραγανά, χειροποίητα τσιπς λαχανικών μέχρι ντάμπλινγκ λαχανικών με αφρό παρμεζάνας. Mπορεί κανείς να παραγγείλει και φαγητό από μια μικρή λίστα με καλοφτιαγμένα street food style εδέσματα, από lobster roll και γιακιτόρι μέχρι bao και tacos. Ιδανικά να κάνετε κράτηση πριν το επισκεφτείτε.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:

Drink Kong, Piazza di S. Martino ai Monti 8, Τ/+39-06.23.48.86.66
Faro, Via Piave, 55, T/+39-06.42.81.57.14
Freni e Frizioni, Via del Politeama, 4, T/+39-06.45.49.74.99
Pergamino, Piazza del Risorgimento, 7, T/+39-06.89.53.37.45

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 194.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών