ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα πιο καμένα της ΔευτέραςGingerbread cookies
30' προετοιμασία
18' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 48'

Υλικά

Τεμάχια: 12-14

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σοκολατένια δεντράκια με μπάλες από χρωματιστή καραμέλα, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να φτιάξουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  2. Προσθέτουμε την άχνη και το ασπράδι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα υλικά και σταδιακά να φτιάξουμε μια ομοιογενή ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
  3. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο με πάχος 1/2 εκ.
  4. Με κουπάτ σε σχήμα δέντρου κόβουμε 12-14 μπισκότα και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Πιέζουμε ένα καλαμάκι 3-4 φορές σε κάθε δεντράκι, σε διάφορα σημεία, φτιάχνοντας στρογγυλές τρυπούλες.
  6. Χτυπάμε σε μικρό πολυκόφτη τις καραμέλες ανά χρώμα, μέχρι να γίνουν σκόνη.
  7. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις τρύπες που κάναμε στα δεντράκια με τρίμματα καραμέλας, διαφορετικού χρώματος στην καθεμία.
  8. Ψήνουμε τα μπισκότα σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C για 17-18 λεπτά.
  9. Θα δούμε ότι τα τρίμματα καραμέλας θα λιώσουν. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν μέσα στο ταψί.
  10. Στο διάστημα αυτό οι λιωμένες καραμέλες θα στερεοποιηθούν σαν χρωματιστά γυαλάκια και θα μοιάζουν με χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών