ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡύζι μπασμάτι με γαρίδες και σάλτσα κάριΡύζι μπασμάτι με γαρίδες και σάλτσα κάρι
30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Για τις γαρίδες

Διαδικασία

Ρύζι

  1. Για να φτιάξουμε κολλώδες ρύζι με γαρίδα, ρίχνουµε το ρύζι σε µια κατσαρόλα και προσθέτουµε τόσο νερό όσο να σκεπάζει το ρύζι κατά 3-4 εκ.
  2. Βράζουµε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά, µέχρι να κοχλάσουν τα υγρά.
  3. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για 10-15 λεπτά.
  4. Παράλληλα, σε ένα µικρό κατσαρολάκι ανακατεύουµε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και το αλάτι και µαγειρεύουµε σε χαµηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, µέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  5. Ρίχνουµε το µείγµα µε τη ζάχαρη στο ρύζι, ανακατεύουµε απαλά µε ξύλινη κουτάλα και αφήνουµε το ρύζι σκεπασµένο για 15 λεπτά.

Γαρίδες

  1. Στο γουδί ή στον πολυκόφτη ανακατεύουµε το σκόρδο, τον κόλιανδρο και το πιπέρι µέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.
  2. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε το µείγµα µε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας µέχρι να βγάλει τα αρώµατά του.
  3. Προσθέτουµε τις ψιλοκοµµένες γαρίδες, την καρύδα, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη και σοτάρουµε ανακατεύοντας για 3 µε 4 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτούν οι γαρίδες.
  4. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
  5. Η γεύση πρέπει να είναι γλυκιά και ελαφρώς αλµυρή.

Σερβίρισμα

  1. Σερβίρουµε γεµίζοντας ένα µικρό υγρό µπολ µε κολλώδες ρύζι και αναποδογυρίζοντάς το σε ένα µικρό πιάτο για επιδόρπιο (βλ. φωτογραφία).
  2. Βάζουµε από πάνω το µείγµα µε τις γαρίδες και πασπαλίζουµε µε το ξύσµα λάιµ.

Μυστικά

* Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών