ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠου βρίσκουμε κέιλ
40' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το πιπέρι αλέπο για 1 - 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε το κέιλ και σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά ακόμη, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, έως ότου μαλακώσει και μαραθεί το χορταρικό. Αν βάλουμε σέσκουλα, χρειάζονται 2 - 3 λεπτά επιπλέον με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναφέρεται στις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε (κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν).
  4. Ρίχνουμε τα σπαγκέτι στην κατσαρόλα με το κέιλ και τα βράζουμε μαζί περίπου για 2 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμα τα μακαρόνια (αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό από τα ζυμαρικά).
  5. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.
  6. Πασπαλίζουμε με το τυρί και τα καρύδια (αν βάλουμε) και σερβίρουμε.

Μυστικά

* Το πιπέρι αλέπο - ή χαλέπικο ή πιπέρι Μαράς ή πουλ πιμπέρ- προέρχεται από τη Συρία, είναι καυτερό και μοιάζει με το μπούκοβο, αλλά είναι καθαρισμένο από σπόρους και περιέχει μόνο τη σάρκα της κόκκινης καυτερής πιπεριάς, αποξηραμένη και τριμμένη. Θα το βρείτε με κάποιο από τα προαναφερθέντα ονόματα σε όλα τα μεγάλα μπαχαράδικα, π.χ. Ελιξίριον, Μανδραγόρας, Fotsi. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μπούκοβο - προτιμότερο πικάντικο)

Στο ποτήρι μας Sauvignon Blanc, περασμένο από βαρέλι.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών