ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣολομός gravlax από τη ΣκανδιναβίαΣολομός gravlax από τη Σκανδιναβία
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα μουστάρδας

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φιλέτο σολομού με σάλτσα μουστάρδας, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, «ψήνουμε» τα φιλέτα σολομού, για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ο σολομός και να ροδίσει. Αν δεν χωράνε στο σκεύος μας σε μια στρώση, τα μαγειρεύουμε σε δόσεις.
  3. Γυρίζουμε τον σολομό με μια σπάτουλα και ψήνουμε και από την άλλη μεριά για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να γίνει και ροδίσει ελαφρώς.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τον σολομό στα πιάτα.

Σάλτσα μουστάρδας

  1. Στο µπλέντερ ή στο µούλτι ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, την πάπρικα και το ελαιόλαδο και τα χτυπάµε μέχρι να αναμειχθούν.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά το νερό με τον κρόκο Κοζάνης, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε. (Μπορεί να μην το χρησιμοποιήσουμε όλο).
  3. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, την πιπεριά, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Περιχύνουμε τα φιλέτα σολομού και συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά της αρεσκείας μας όπως μπρόκολο, καρότα, πατάτες κ.α.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Σολομός

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών