20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4 - 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις παπαρδέλες με λαχανικά, ελιές και ξερό κόλιανδρο, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια με την καυτερή πιπεριά και τις ελιές για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, για να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας ένα πλούσιο ροζέ κρασί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 143.